Cairns
Cairns
En zo ben ik alweer twee weken verder, de tijd is voorbij gevlogen maar heb een heleboel gedaan. Om verder te gaan waar ik was gebleven. Zaterdag 9 juni ben ik dus om 6.15 uur mijn bed uit gegaan om de zonsopkoomst bij de three sisters te bekijken. Om een uur of 7.30 uur terug gegaan naar de hostel, om vervolgens om half 11 weer de trein te pakken naar Sydney. Daar ben ik gelijk op zoek gegaan naar een camera shop aangezien de dag ervoor mijn lens van mijn camera kapot ging :S. Met een nieuwe lens ging ik opweg naar het opera house om daar een rondeiding te volgen, heel gaaf om nu binnen te zijn geweest en heel veel info gehad over de bouw van het gebouw. Het heeft dus uiteindelijk 15 jaar geduurd voordat het af was.....Na het operahouse meegelopen met de ‘free tour’ rond the famous Rocks, over Sydney in the old days. En om de dag helemaal goed af te sluiten was er nu in sydney voor de een na laatste avond het vivid festival, dit is een lichtshow met als hoogte punt het sydney opera house, waar verschillende figuren en dansende personen op werden afgebeeld. Als je interesse hebt kun je googelen op vivid sydney, om te zien wat ik bedoel.
Zondag 10 juni was ik dan eindelijk in Cairns, en het eerste wat dan opvalt is natuurlijk de zon, voor de ozzies is het nu echter erg koud. Ik denk dat als wij zo een zomer hebben als deze winter van hun, dat we heeeeel erg blij zijn, haha. In de middag gelijk al mijn tours geboekt voor de hele oostkust. Maandag heb ik een beetje door Cairns gewandeld, rustig stadje, erg relaxed. De volgende twee dagen heb ik op de outer reef doorgebracht. En wat je daar onder water ziet? Het is net alsof je naar de film Nemo kijkt, zwiepende koraal en de vele kleurrijke visjes. Gelukkig nog een schldpad gezien en twee kleine stingrays. Helaas geen kleine haaien, dat zou toch wel geweldig geweest zijn, misschien komen ze nog later in me trip. Donderdag tot en met zaterdag naar Cape tribulation in Daintree forrest, ik heb daar twee nachten door gebracht midden in de jungle. Op de heen reis volgde ik de eerste helft van de dagtour. En zoals de naive nederlander betaamd denk je niet aan alle insecten en spinnen die in de tropen leven. In mijn kamer waar ik met twee schotse meiden sliep heb ik ons gered van een grote groene sprinkhaan. Ik stond bij het raam en opeens zag ik hem, hij zat tussen de twee horren die over elkaar heen schuiven. Het probleem was dat er dus een opening naar de kamer inzat, dus heb ik hem heel heldhaftig met een papiertje naar buiten geduwd. Maar toen was ik nog niet klaar, toen ik het luik wilde dichtdoen van het andere raam en een van de horren daarvoor moest openschuiven, na grondige inspectie op insecten natuurlijk, sprong er toch iets zwarts naar binnen. Gelukkig was het maar een gekko, heel schattig beestje, maar nog scahttiger als die buiten is. De spinnen bevonden zich gelukkig buiten, zo een 8 cm inclusief poten, super mooi om te zien, van 2 meter afstand..haha.... Op de tour bus was een aardige meid (Candice) die uit sydney komt, die bleef in eerste instantie maar 1 nacht, maar het beviel zo dat ze uiteindelijk 2 nachten had bijgeboekt. Op vrijdag heb ik een stevig hike naar mount sorrow gemaakt, waarbij ik een heel mooi uitzich had richtnig Cairns. Zaterdag middag vervolgde ik de tweede helft van de tour. Die bestond onder andere uit een daintree river cruise, eentje waarbij je je handen binnen boord wilt houden als je die graag wil behouden, want hier zitten namelijk zoutwaterkrokodillen. We hebber er een heleboel gezien en ook kleine baby krokodillitjes (zo schattig), we zagen er een die door omstandigheden van zijn moeder was gescheiden, deze heeft nu nog maar 1% overlevingskans. Ook nog 2 bijzondere (ikke natuurlijk maar 1, (blinde vink)) slangen gezien en een hele bijzonder vogel, (long reach bird, geloof ik) de kans dat je die te zien krijgt is heel klein. Nog kleiner dan de kans dat je hier de cassowary te zien krijgt, en die heb ik dan ook helaas niet gezien. Zondag 17 juni, de dag van de Skydive. Ja hoor, hier had ik al jaren op gewacht....en nu was het zover. Ik had verwacht toch wel enigzins bang te zijn als dan de deur van het vliegtuig open ging maar dat viel reuze mee. Eenmaal op de grond weet je eigenlijk al niet meer wat er is gebeurd, het enige wat je denkt...Ik wil nog een keer... Helaas waren er heel veel wolken en kon je dus niet zien vanaf hoe hoog je nu eigenlijk sprong. Na toch een kleine gil, een aantal omwentelingen waarin je vliegtuig, wolken, vliegtuig, wolken ziet, vielen we met meer dan 200k/h naar beneden. Eenmaal door de wolken dacht ik, WOW ik val met een bleodvaart terug naar de aarde.....nu maar hopen dat de parachute opengaat...haha.....Ik wist niet wat me zo gauw gebeurde. Ik dacht dat we weer een paar omwentelingen gingen maken, maar dat was de parachute die openging. Comfortabel is anders kan ik je wel zeggen, maar het uitzicht was geweldig. SUPERGAAF en zeker voor herhaling vatbaar. Na deze enerverende dag stond een busreis van 10 uur op me te wachten. Om kwart voor 1 in de nacht vetrok ik richting Airlie Beach waar zich de Whitsundays zich bevinden. In Airlie Beach is er niet veel anders te doen dan strand, watersport en een paar winkels. Ik verblijf hier dan ook maar 1 nacht om de volgende dag met een rafting boat de whitsundays te doen. Het mooist en meest bekend is dan ook wel whitheaven beach, met zand dat zo fijn is als poeder en een uitkijkpunt hierop is daadwerkelijk adembenemend. Het eerste wat ik zei toen ik bij het uitkijkpunt aankwam was.... WOW..., en vol verbazing keek ik naar dit geweldig mooie gebied. De rest van de middag beetje op strand gelegen en toen alweer terug naar mainland. Dezelfde avond had ik wederom de nacht bus die om 11.30 PM vertrok om de volgende ochtend in Town 1770 aan te komen. In dit dorp (lees 10 winkels en wat huizen) was echt niets te doen dan relaxen en surfen en dat was ook mijn bedoeling. Even bijkomen van al dat reizen de afgelopen 6 weken. Uiteindelijk niet gesurft want de golven waren niet echt aanwezig. Het hostel was net een klein resort, allemaal kleine cabins. Erg gezellig.
En nu zit ik dan alweer in Rainbow beach, en het regent :S. Vanochtend om 6.30 AM stapte ik op de bus en heb hier helaas niet veel kunnen doen. De laatste was gedaan en even alle fotos op de laptop zetten. Morgen ga ik voor 2 dagen naar Fraser Island, wat geweldig schijnt te zijn. Nog iets meer dan 1 week te gaan en dan zit mijn reis er alweer op. Noosa, Brisbane en Port macquirie zijn mijn volgende stops waarin ik onder andere Steve Irwins zoo zal bezoeken en een koala hospital....
Weer zo,n mooi reisverhaal. Geniet van je laatste weken.! lieve groetjes van ons